프로필

내 사진
Busan, South Korea
Salut ! Numele meu este Angie, am 25 de ani si sunt din Bucuresti. Acesta este blogul meu...Nimic interesant pana acum, insa ceea ce ma face un pic mai diferita este faptul ca am vrut sa imi implinesc un vis, acela de a trai in alta tara, o tara aleasa de mine, o tara in care sa imi fac noi prieteni, o tara despre care nu stiam foarte multe , o tara cu civilizatie si cultura total diferite de Romania. Si am ales Coreea de Sud. Pe acest blog veti descoperi tot ce este nou despre Coreea de Sud, cum este vremea in fiecare zi, locurile pe care le-am vizitat, idei despre mancare, idei despre oameni si conceptiile lor si multe alte detalii pe care le poti afla daca iti place aceasta tara si daca doresti sa o vizitezi vreodata (si din moment ce ai ajuns sa imi citesti blogul, atunci inseamna ca ai o curiozitate despre Coreea si o idee unde se afla aceasta tara pe harta lumii :). Sper sa fiu de folos cu toate informatiile oferite si astept orice intrebare legata de mine, de viata mea aici si despre aceasta tara incredibil de interesanta. Cu drag, Angie

블로그 보관함

2014년 6월 1일 일요일

Viza F-6 (viza de căsătorie)



Aşa cum am scris într-un post anterior, vă voi prezenta astăzi cum puteţi obţine viza de căsătorie. La fel ca şi în cazul celorlalte vize, şi această viză este destul de greu de obţinut. Însă dumnenavoastră (cetăţeni români) nu aveţi nevoie de foarte multe lucruri. Mai multe documente va trebui sa aducă soţul/soţia :)
Prin urmare :
Step 1: Trebuie să decideţi unde doriţi să vă căsătoriţi prima dată. Căsătoria trebuie întregistrată în ambele ţări. Dacă decideţi să vă înregistraţi prima dată în Coreea de Sud, va trebui să mergeţi la Primăria Sectorului (구청) de care aparţine soţul / soţia.
Actele necesare pentru cetăţeanul român :
- Paşaport (copie şi original)
- Declaraţia de celibat (declaraţie ce dovedeşte că nu sunteţi căsătorit/ă în România sau altă ţară). Declaraţia se poate obţine de la Primăria Sectorului unde aţi fost înregistraţi la naştere. O altă modalitate de a obţine declaraţia este la Ambasada României în Coreea de Sud (asta dacă la momentul respectiv vă aflaţi în Coreea).

Actele necesare pentru cetăţeanul român :

- Paşaport (copie şi original)- Declaraţia de celibat (declaraţie ce dovedeşte că nu sunteţi căsătorit/ă în România sau altă ţară). Declaraţia se poate obţine de la Primăria Sectorului unde aţi fost înregistraţi la naştere. O altă modalitate de a obţine declaraţia este la Ambasada României în Coreea de Sud (asta dacă la momentul respectiv vă aflaţi în Coreea).- Copie după certificatul de naştere . Atenţie ! Certificatul de naştere trebuie să fie model nou (internaţional).

Acte necesare pentru cetăţeanul coreean :

- Buletin ( 주민등록증)
- certificatul de naştere- coreenii nu au certificate de naştere, însă au un certificat care se numeşte Family Registration Certificate ( 가족관계 증명서)
- Contractul locuinţei -Household Register (주민등록등본)
- Cerere de înregistrare a căsătoriei pe care o primiţi de la Primărie spre completare.
Certificatul de căsătorie va fi eliberat în 3 zile lucrătoare.

Step 2: După obţinerea certificatului coreean de căsătorie va trebui să anuntaţi Ambasada României pentru a stabili o intâlnire cu funcţionarul consular. Îi puteţi contacta prin email sau telefonic.
Acte necesare pentru întregistrarea în România:

- certificatul (extrasul) de căsătorie coreean, tradus în limba engleză la notariat şi legalizat cu apostila de la Haga la Ministerul de Justiţie; traducerea ulterioară în limba română a certificatului coreean se poate efectua la Secţia Consulară şi este supusă taxării consulare.
- declaraţia pe proprie răspundere privind inexistenţa altei transcrieri în România (formularul se primeşte la misiunea diplomatică)
- declaraţia pe proprie răspundere privind inexistenţa altor căsătorii anterioare ale cetăţeanului român (formularul se primeşte la misiunea diplomatică) sau, după caz, certificatul de naştere eliberat de autorităţile române cu toate menţiunile de căsătorie şi de divorţ, sau sentinţa românească de divorţ
- certificatele de naştere ale soţilor; în cazul soţului care este cetăţean străin, se va prezenta extrasul certificatului de naştere al acestuia, tradus în limba engleză la notariat şi legalizat cu apostila de la Haga la Ministerul de Justiţie.Certificatul de naştere al soţului, cetăţean străin, nu se traduce ulterior în limba română.
- Paşapoartele soţilor.
- Taxa consulară de 185 Euro (dacă înscrierea certificatului de căsătorie se face în termen de 6 luni de la oficierea căsătoriei la autorităţile coreene).
Certificatul de căsătorie (în funcţie de programul domnului Consul) se eliberează în aceeaşi zi.

Menţiune : La fel se procedează şi pentru cei care îşi înregistrează căsătoria prima dată în România. Primul drum va fi la Primăria Sectorului de care aparţine cetăţeanul român, iar după obţinerea certificatului românesc de căsătorie se va merge la Ambasada Coreei de Sud din Bucureşti.


Step 3: După eliberarea ambelor cetificate de căsătorie, va trebui să aplicaţi pentru viza în Coreea de Sud.
Aici există 2 variante :
1. Aplicaţi pentru viză în România (la Ambasada Coreei de Sud din Bucureşti)
2. Dacă vă aflaţi în Coreea, aplicaţi pentru viză la Ambasada Coreei de Sud în Japonia. ( este mai aproape).


Documentele necesare pentru aplicarea vizei:
documente ale cetăţeanului român:

- cazier judiciar , tradus, legalizat şi apostilat cu Apostila de la Haga (apostila pentru cazierul judiciar se obţine de la Prefectură. Taxa pentru apostilă este de 25 RON).
- Paşaport (care va rămâne la ei până la eliberarea vizei)
- Certificatul românesc de căsătorie
- Adeverinţa medicală de la medicul de familie.
- biletul de avion
documente ale cetăţeanului coreean :
- Paşaport
- cazier judiciar ( 범죄경력조희 희보서)
- Contractul casei din Coreea
- Documente care atesta toate bunurile pe care cetăţenul coreean le deţine (alte locuinţe, terenuri, stocuri, conturi la bănci)
- Credit report ( 신용정보조희서)
- Adeverinţă medicală
- Certificatul de căsătorie coreean
- Certificatul de familie (가족관계 증명서)
- Scrisoare de invitaţie
Toate aceste documente se depun la Ambasada Coreei de Sud. În funcţie de situaţia fiecărui cetăţean, vă pot cere mai multe documente care le sunt lor necesare.
Dacă nu există nicio problemă cu actele, viza se acordă în 10 - 14 zile calendaristice.
Atenţie : viza obţinută de la Ambasada Coreei este de doar 90 de zile. În aceste 90 de zile va trebui să mergeţi în Coreea la Biroul de Imigrări ( Immigration Office -
출입국관리사무소) pentru obţinerea cardului de imigrant (Alien Registration Card - 외국인등록증).
Documentele necesare pentru obţinerea cardului sunt :
-1 poză (tip paşaport)
- paşaportul în original a cetăţeanului român
- cerere de aplicare
- taxă (60 $).
Acest card se eliberează în 14 zile de la depunere.
După obţinerea acestui card puteţi locui din punct de vedere legal în Coreea de Sud, pentru un an de zile. Această perioadă se poate extinde de la an la an.

Informaţii necesare :
Ambasada Coreei de Sud în România
Adresa: 011972 Bucureşti, B-dul Primăverii nr. 29, Sector 1
Telefon: (0040-21) 230 71 98
Fax: (0040-21) 230 76 29
Program de lucru: luni – vineri 09.00 – 12.30 şi 14.00 – 17.00
E-mail: romania@mofa.go.kr

Ambasada României la Seul
Adresa: 1-104, 1-130, DONGBINGGO-DONG, YONGSAN-GU, SEOUL, 140-809
Telefon: +82 2 794924; +82 2 7903718; +82 10 91984924
E-mail: 
embassy@romania.ollehoffice.com;
Program de lucru : Luni - vineri : 9:00 - 12:00 ; 15.00 - 17.00






























댓글 없음:

댓글 쓰기