프로필

내 사진
Busan, South Korea
Salut ! Numele meu este Angie, am 25 de ani si sunt din Bucuresti. Acesta este blogul meu...Nimic interesant pana acum, insa ceea ce ma face un pic mai diferita este faptul ca am vrut sa imi implinesc un vis, acela de a trai in alta tara, o tara aleasa de mine, o tara in care sa imi fac noi prieteni, o tara despre care nu stiam foarte multe , o tara cu civilizatie si cultura total diferite de Romania. Si am ales Coreea de Sud. Pe acest blog veti descoperi tot ce este nou despre Coreea de Sud, cum este vremea in fiecare zi, locurile pe care le-am vizitat, idei despre mancare, idei despre oameni si conceptiile lor si multe alte detalii pe care le poti afla daca iti place aceasta tara si daca doresti sa o vizitezi vreodata (si din moment ce ai ajuns sa imi citesti blogul, atunci inseamna ca ai o curiozitate despre Coreea si o idee unde se afla aceasta tara pe harta lumii :). Sper sa fiu de folos cu toate informatiile oferite si astept orice intrebare legata de mine, de viata mea aici si despre aceasta tara incredibil de interesanta. Cu drag, Angie

블로그 보관함

2014년 5월 3일 토요일

Viză pentru Coreea de Sud

Viză pentru Coreea de Sud


După cum ştiţi pentru a călători în Coreea de Sud nu este nevoie de viză. Se poate sta 90 de zile fără viză într-o perioadă de 6 luni, bineînţeles cu paşaport valabil . Adică, dacă ai stat 3 luni în Coreea eşti nevoit să te întorci în România şi să mai pleci iar în Coreea peste 6 luni. Nimic mai simplu.
Totul devine puţin complicat în momentul în care dorim să aplicăm pentru viză. Se pot obţine diferite vize, depinde de scopul pentru care doriţi să obţineţi viza respectivă. Se poate obţine viza pentru afaceri, în scopuri religioase, pentru studii, pentru reîntregirea familiei (căsătorie), etc. Eu mă voi referi doar la două dintre aceste vize, mai exact pentru studii şi pentru căsătorie. Astăzi mă voi referi doar la viza de studii.

Viza de studii se numeşte D4 (Language Study) şi este structurată pe mai multe grupe :
D4-1 : Study Language in University or Institute approved by goverment - Orice persoană care doreşte să studieze limba coreeană poate aplica pentru această viză.
D4-2 : Exchange Student University Program - pentru această viză pot aplica studenţii care studiază la o universitate care are un acord de schimb cultural cu altă universitate din Coreea de Sud. (de obicei pentru obţinerea acestei vize se ocupă universitatea unde sunteţi înscris).
D4-5 : Learning korean cuisine.

D4-1 Study Language in Unversity or Institute approved by goverment

Step 1 : Vă alegeţi universitatea (sau institutul) la care doriţi să studiaţi limba coreeană după care trebuie trimis un email către ei în care să specificaţi că doriţi să deveniţi student în cadrul programului lor de studii. Mail-ul poate fi trimis şi în limba engleză, sau dacă aveţi nevoie de un model  mi-l puteţi solicita şi îl voi trimite pe email. 
În email-ul primit de la universitate (sau institut) vi se vor oferi informaţii vaste despre programul lor de studii, opţiunile de program, durata programului, cât costă fiecare curs. Pentru a vă putea înscrie va trebui să achitaţi un avans (valoarea avansului diferă de la universitate la universtitate) în contul trimis de către ei pe email. Dupa ce se va face dovada achitării avansului, vă vor trimite scrisoarea de invitaţie şi de acceptare în cadrul universităţii (sau al institutului), certificatul de funcţionare al universităţii (care atestă faptul ca este acceptată de guvern).

Step 2 : După primirea documentelor pe email, trebuie să pregătiţi dosarul de aplicare a vizei.
Documente necesare :
- Apply formal visa (cerere de aplicare a vizei pe care o primiţi de la ambasadă. O puteţi solicita şi pe email dacă nu doriţi să o completaţi acolo)
- Paşaport
- 1 fotografie tip paşaport
- Copie după certificatul primit de la Universitatea unde aţi aplicat (copia primită pe email)
- Scrisoarea de invitaţie ÎN ORIGINAL pe care o veţi primi prin poştă în câteva zile după ce aţi făcut plata către universitate. 
- Planul de învaţare a limbii coreene  (bazat pe programul de curs trimis de universitate).
Exemplu : În perioada martie - iunie voi merge la cursurile de limbă coreeană conform programului oferit de universitate. În perioada iulie - septembrie va fi vacanţă. În vacanţă voi vizita multe locuri şi îmi voi dezvolta cunoştintele despre cultura coreeană....
- Ultima diplomă de studii (liceu sau facultate), în original, tradusă în limba engleză, legalizată şi apostilată cu Apostila de la Haga la prefectură ( La sfârşitul acestui post veţi găsi un link despre apostilă).
- Extras bancar (al vostru sau al părinţilor) în care să dovediţi că aveţi în cont suma de 3.000 $.
Dacă nu beneficiaţi de aceasta sumă, aveţi nevoie de o persoană care locuieşte în Coreea care să vă fie tutore. Acea persoană va prezenta extrasul de cont cu suma respectivă şi va declara că pe toată durata şederii voastre se va face răspunzătoare de voi. (un sfat : dacă aveţi prieteni în Coreea le puteţi cere lor ajutorul, sau dacă nici ei nu pot dovedi pot cere ajutorul părinţilor lor. Banii aceia nu sunt folosiţi în niciun fel, doar trebuie să existe dovada că îi au în cont).
- Biletul de avion sau dovada rezervării lui (este posibil să nu vi-l ceară la ambasadă. Mie mi l-au cerut deoarece eu am aplicat la un institut mai mic).

Step 3 : Prezentarea la ambasadă. Înainte să mergeti la ambasadă sfatul meu este să sunaţi înainte şi să faceţi o programare. Ajunşi la ambasadă solicitaţi să vorbiţi cu o persoană de origine coreeană (dacă vorbiţi limba engleză...ei nu ştiu română). Dacă vorbiţi direct cu o persoană coreeană va poate explica mai bine şi mai eficient ce anume vă mai lipseşte sau nu de la dosar. 
Cei de la ambasadă vă vor analiza documentele şi vă vor spune când să veniţi să ridicaţi viza. De obicei în ziua când trebuie să o ridicaţi veţi primi un telefon de la ambasadă. 
În mod normal, dacă nu sunt probleme cu actele, viza se elibereaza în 7 zile lucrătoare. Perioada de şedere poate fi de 1 an sau 2 ani de zile. Depinde de programul de studii.
La sfârşitul acestei postări găsiţi informaţii privind ambasada Coreei de Sud în România.

D4-2 Exchange Student University Program

Pentru obţinerea acestei vize aveţi nevoie de toate documentele solicitate la viza D4-1 + acordul dintre universitatea unde studiaţi şi universitatea din Coreea de Sud. Din câte ştiu eu, în cadrul facultăţii de limbi străine de la Universitea Bucureşti există un asemenea acord "Exchange language Program" cu o universitate din Coreea.

D4-5 Learning korean cuisine

Această viză este pentru cei care doresc să devina bucătari (chef) şi să se perfecţioneze în bucătăria asiatică. Însă pentru a obţine o astfel de viză trebuie să fiţi vorbitori de limbă coreeană.

În postul următor voi scrie despre viza de reîntregire a familiei (marriage visa F-6)

Detalii despre Ambasada Coreei de Sud la Bucureşti 

Adresa: 011972 Bucureşti, B-dul Primăverii nr. 29, Sector 1
Telefon: (0040-21) 230 71 98
Fax: (0040-21) 230 76 29
Program de lucru: luni – vineri 09.00 – 12.30 şi 14.00 – 17.00

Detalii despre Ambasada României la Seul

Adresa: 1-104, 1-130, DONGBINGGO-DONG, YONGSAN-GU, SEOUL, 140-809
Telefon: +82 2 794924; +82 2 7903718; +82 10 91984924
E-mail: embassy@romania.ollehoffice.com;
Program de lucru : Luni - vineri : 9:00 - 12:00 ;  15.00 - 17.00

Detalii despre Apostila de la Haga : http://www.apostile.ro/apostila
                                                      http://www.prefecturabucuresti.ro/?d=apostila
Birou de Traduceri şi Legalizare acte (traduceri în limba coreeană ) : office@academiadetraduceri.ro

Vă pup!

댓글 6개:

  1. Buna Angie,
    Pasiuneamea pentru Coreea de sud si interesul meu de a studia in Coreea de sud m-a făcut sa îți răsfoiesc azi blobul. Ma bucur ca ai ajuns acolo sa studiezi si ma bucur ca ești disponibila sa ne ajuți si pe noi,cei care dorim sa ajungem acolo.
    Am văzut la topicul D4-1 ca ne poți trimite un model de email pe care ar trebui sa il trimitem universității la care dorim sa aplicam. Ma poți ajuta cu un astfel de model?


    Aștept răspunsul tau!
    Mulțumesc!
    Alexandra

    답글삭제
  2. Pentru mai multe informatii poti accesa blogul meu principal
    pasaportdecoreea.com

    답글삭제
  3. Buna Alexandra,

    Pentru ati trimite un model de email, am rugamintea sa imi trimiti adresa ta de email deoarece am nevoie de mai multe informatii de la tine (la ce univ vrei sa aplici, in ce oras, etc..). De asemenea iti pot trimite informatii despre anumite universitati de aici in cazul in care ai nevoie.
    Angie

    답글삭제
  4. Bulea.alexandra@yahoo.com,


    Mulțumesc muuult de răspuns!

    답글삭제
  5. Buna ! Imi poti trimite informatii despre universitati ?
    email: xspoy@outlook.com
    Multumesc! ;)

    답글삭제
    답글
    1. Buna,
      Toate informatiile necesare se gasesc pe pagina principala a universitatilor unde doresti sa aplici.
      Este suficient sa alegi o universitate care te reprezinta, iar informatiile oferite acolo te vor ajuta cu siguranta ;)

      삭제